Απεντόμωση για σκώρους τροφίμων

Τι είναι οι σκώροι τροφίμων;

Οι σκώροι τροφίμων, είναι μικρά ιπτάμενα έντομα που προσβάλλουν τα αποθηκευμένα τρόφιμα. Συχνά βρίσκονται σε δημητριακά, αλεύρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και άλλα προϊόντα ξηράς τροφής. Μόλις εισέλθουν στα τρόφιμα σας τρέφονται με αυτά προκαλώντας μόλυνση και ζημιά και καθιστώντας τα ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν από τη στιγμή που έχουν μολύνει το ντουλάπι σας ή το χώρο αποθήκευσης τροφίμων, καθώς οι προνύμφες μπορούν να κρυφτούν σε μικρές ρωγμές και σχισμές. 

Σκώρος τροφίμων πρόληψη

Για να αποτρέψετε το σκόρο τροφίμων να κατοικίσει στα τρόφιμα σας, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα ξηρά τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία και να καθαρίζετε τακτικά το ντουλάπι ή τον χώρο αποθήκευσης τροφίμων.
Τα μολυσμένα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται και η περιοχή πρέπει να καθαρίζεται καλά και να σκουπίζεται με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρούνται εναπομείνασες προνύμφες ή νύμφες. 

Τι να κάνω σε περίπτωση μόλυνσης;

Μόλις καταλάβετε ότι τα τρόφιμα σας έχουν σκώρους μέσα θα πρέπει να δράσετε γρήγορα.
Πετάξτε όλα τα μολυσμένα τρόφιμα και σφραγίστε τις σακούλες ώστε να μην υπάρξει διασπορά κατά τη μεταφορά των σκουπιδιών.

Έπειτα, θα πρέπει να πλύνετε ευλαβικά με απολυμαντικά προϊόντα της αγοράς τα ράφια και τα δοχεία. Υπάρχουν διάφορα εντομοκτόνα για σκώρους στην αγορά αλλά αν η μόλυνση είναι μεγάλη και έχει επεκταθεί αρκετά θα πρέπει να πάρετε μεγαλύτερα μέτρα. Ο καλύτερος τρόπος για την άμεση και οριστική τους απεντόμωση είναι να επικοινωνήσετε με ένα ειδικό της Entomecta. 

Πώς αντιμετωπίζει η Entomecta τους σκώρους;

Συνήθως για την απεντόμωση σκώρων απαιτείται μια μόνο επίσκεψη από τους τεχνικούς μας. Θα τοποθετήσουν σε επιλεγμένα σημεία παγίδες με μία ελκυστική φερομόνη που προσελκύει τα έντομα και τα παγιδεύει.Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας για να λάβεις προσφορά!