Απεντόμωση Κοριών

Αντιμετώπιση Κοριού

Πόσο καιρό ζουν οι κοριοί;

Η διάρκεια ζωής ενός μεμονωμένου κοριού μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από μήνες σε χρόνια. Αυτή η μεταβλητότητα εξαρτάται κυρίως από τη θερμοκρασία και άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες, την ποιότητα της τροφής (αίματος) και τη διαθεσιμότητά της. Η μέση διάρκεια ζωής ενός κοριού από την εκκόλαψη έως το θάνατο σε φυσιολογικές συνθήκες είναι έξι έως 12 μήνες.

Τσίμπημα κοριού

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι οι κοριοί δεν βρίσκονται μόνο στις στρατιωτικές μονάδες, αλλά και σε πολλά σπίτια. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη γενική καθαριότητα του χώρου.

Οι κοριοί μπορούν να μεταφερθούν στο χώρο σας με οποιοδήποτε τρόπο όπως από τα ρούχα, τα παπούτσια, τις τσάντες ή και τις βαλίτσες σας.
Το τσίμπημα του κοριού συνήθως δεν είναι διακριτό αμέσως, καθώς το συγχέουμε με το τσίμπημα από το κουνούπι.
Σε πολλές περιπτώσεις το τσίμπημα του κοριού μπορεί να δημιουργήσει αλλεργική αντίδραση και πρήξιμο στο σημείο του δέρματος με έντονη φαγούρα.

Αν παρατηρήσετε τσιμπήματα σε μια συνεχόμενη σειρά στο δέρμα σας τότε το πιθανότερο να είναι από κοριό.
Επίσης, οι κοριοί τσιμπάνε τη νύχτα και βρίσκονται στα σημεία που καθόμαστε ή κοιμόμαστε όπως το στρώμα, το κρεββάτι ή τον καναπέ μας.

Είμαι αλλεργικός/ή πρέπει να προσέχω περισσότερο;

Σε γενικές γραμμές το τσίμπημα από έναν κοριό μπορεί να προκαλέσει κοινά συμπτώματα όπως φαγούρα και κόκκινα σπυράκια.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι αλλεργικός στους κοριούς και τσιμπηθεί από έναν κοριό, τα αλλεργικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει είναι διευρυμένα σημάδια από τα τσιμπήματα, επώδυνο πρήξιμο στο σημείο και σε σπάνιες περιπτώσεις αναφυλαξία. 

Κοριοί αντιμετώπιση - Πώς να αντιμετωπίσετε τους κοριούς

Οι κοριοί είναι το πιο δύσκολο στην καταπολέμησή του παράσιτο στη χωρά μας. Πολλές φορές ακόμα και οι επαγγελματίες δυσκολεύονται να βρούνε λύσεις. Εάν υποψιάζεστε, πως το σπίτι σας έχει γίνει φωλιά από κοριούς, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας καλέσετε.

Για να αντιμετωπιστούν οι κοριοί, θα πρέπει να γίνει η εύρεση και επιθεώρηση των καταφύγιων τους, η σωστή χρήση εντομοαπωθητικων φαρμάκων φιλικών προς το περιβάλλον και των μελών του σπιτιού, και τέλος, ο επανέλεγχος και η πρόληψη για μελλοντικές εξάρσεις. 

Κοριοί στο στρώμα

Οι κοριοί στο στρώμα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο όταν το σπίτι έχει προσληφθεί από αυτούς. Ο κυριότερος λόγος που οι κοριοί δραστηριοποιούνται στο στρώμα του κρεβατιού σας είναι, διότι εκεί είναι πιο εύκολη και άμεση η εύρεση της τροφής τους.

Εμείς δηλαδή.

Επίσης, οι κοριοί είναι ευάλωτοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε κατά την διάρκεια της νύχτας βρίσκουν αμέσως το θύμα τους να κοιμάται πάνω από το στρώμα. 

Κοριοί στο σπίτι

Αναφέραμε και παραπάνω, πώς οι κοριοί είναι μικρά έντομα, τα οποία τρέφονται με το αίμα των ανθρώπων που τσιμπούν. Κρύβονται συνήθως σε ρωγμές τοίχων, στρώματα κρεβατιών, χάσματα επίπλων, ακόμα και ντουλάπες με ρούχα.
Η μεταφορά τους είναι εξαιρετικά εύκολη, από την μια βαλίτσα ή τσάντα στην άλλη.
Η αντιμετώπιση τους από την άλλη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από έναν ειδικό επιστήμονα ή επιχείρηση όπως η Entomecta που να έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να καταπολεμήσει τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις εντόμων. 

Πώς αντιμετωπίζει η Entomecta τους κοριούς;

Συνήθως για την απεντόμωση κοριών απαιτούνται δύο επισκέψεις από τους τεχνικούς μας με διαφορά δύο εβδομάδων της μιας από την άλλη. Στην πρώτη επίσκεψη θα εφαρμόσουν με ψεκασμό ένα εξειδικευμένο εντομοκτόνο που έχει ακαριαία δράση ούτως ώστε να εκμηδενιστεί η παρουσία των κοριών και των αυγών τους στο χώρο.
Στη δεύτερη επίσκεψη οι τεχνικοί θα κάνουν χρήση εντομοκτόνων που έχουν υπολειμματική δράση, ώστε ο χώρος να προστατεύεται για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων. 

  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζετε μας καλείται να σας δώσουμε λύση.

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας για να λάβεις προσφορά!