Αρουραίοι

Μυοκτονία για αρουραίους

Εντοπισμός αρουραίων

Οι αρουραίοι συνήθως εμφανίζονται τη νύχτα, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να τους εντοπίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείτε να αναζητήσετε για να εντοπίσετε αρουραίους.
 • Ελέγξτε για ίχνη: Οι αρουραίοι αφήνουν συνήθως ίχνη τους στη σκόνη ή στη λάσπη, καθώς και κομμάτια τροφής που μπορεί να έχουν αφήσει πίσω τους.Αναζητήστε μικρές τρύπες ή ρωγμές που είναι πιθανό να μπουν οι αρουραίοι.
 • Ψάξτε για σημάδια δραστηριότητας: Οι αρουραίοι είναι ενεργοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, και μπορείτε να εντοπίσετε σημάδια της δραστηριότητάς τους, όπως δαγκωματιές σε φυτά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι ή την αυλή σας.
 • Χρησιμοποιήστε παγίδες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωντανές παγίδες για να εντοπίσετε αρουραίους. Τοποθετήστε τις παγίδες κοντά σε τρύπες ή σε περιοχές όπου έχετε δει σημάδια, και περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα.

Εντοπισμός αρουραίων

Οι αρουραίοι είναι μικρά ζώα που συνήθως εμφανίζονται τη νύχτα, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να τους εντοπίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείτε να αναζητήσετε για να εντοπίσετε αρουραίους.
 • Ελέγξτε για ίχνη: Οι αρουραίοι αφήνουν συνήθως ίχνη τους στη σκόνη ή στη λάσπη, καθώς και κομμάτια τροφής που μπορεί να έχουν αφήσει πίσω τους.Αναζητήστε μικρές τρύπες ή ρωγμές που είναι πιθανό να μπουν οι αρουραίοι.
 • Ψάξτε για σημάδια δραστηριότητας: Οι αρουραίοι είναι ενεργοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, και μπορείτε να εντοπίσετε σημάδια της δραστηριότητάς τους, όπως δαγκωματιές σε φυτά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι ή την αυλή σας.
 • Χρησιμοποιήστε παγίδες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωντανές παγίδες για να εντοπίσετε αρουραίους. Τοποθετήστε τις παγίδες κοντά σε τρύπες ή σε περιοχές όπου έχετε δει σημάδια, και περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα.
 • Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόγραμμα.

  Πως επηρεάζουν οι αρουραίοι την υγεία;

  Οι αρουραίοι είναι γνωστοί φορείς αρκετών ασθενειών όπως η λεπτοσπίρωση , ιλίγγος και ο τύφος. Μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα και το νερό με το σάλιο και τα περιττώματα τους. Επίσης πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους.

  Αρουραίοι καταπολέμηση

  Για να καταπολεμήσετε τους αρουραίους μπορείτε να ξεκινήσετε με το κλείσιμο των εισόδων και το τακτικό καθαρισμό του χώρου με απολυμαντικά προϊόντα όπως και επίσης και με τη χρήση παγίδων και τρωκτοκτόνων.

  Παρόλα αυτά το έμπειρο μάτι ενός επαγγελματία θα σας γλυτώσει χρόνο και ίσως περισσότερες καταστροφές που μπορούν να κάνουν τα τρωκτικά.
  Εάν τα σημάδια και οι αρουραίοι επιμένουν καλέστε μας άμεσα για την απεντόμωση – απολύμανση τους. 

  Πώς αντιμετωπίζει η Entomecta τους αρουραίους;

  Συνήθως για τη μυοκτονία απαιτείται μία επίσκεψη από τους τεχνικούς μας. Θα σφραγίσουν όλα τα ανοίγματα που μπορεί να αποτελούν σημεία εισόδου των τρωκτικών με ειδικά υλικά κατασκευασμένα για αυτού του είδους τις εφαρμογές. Επίσης θα τοποθετήσουν μηχανικές παγίδες σύλληψης ενώ εάν η προσβολή είναι μεγάλη και είναι απαραίτητη η άμεση εξόντωση των τρωκτικών θα κάνουν χρήση τρωκτικοκτόνων σκευασμάτων.Η μυοκτονία πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Μην κρατάτε οποιοδήποτε εκτεθειμένο τρόφιμο μέσα και έξω από το σπίτι σας.
  • Απομακρύνετε ποντικοφάρμακα και παγίδες που έχετε ήδη τοποθετήσει στο χώρο.
  • Απομακρύνετε τα σκουπίδια και ειδικά τα αποφάγια από το χώρο σας.

  Αρουραίοι

  Ο Νορβηγικός αρουραίος (Rattus norvegicus) είναι το πιο κοινό είδος αρουραίου στη χώρα μας. Επίσης υπάρχει και ο αρουραίος της στέγης αλλά όχι σε τόσο μεγάλους πληθυσμούς.
  Ο Νορβηγικός αρουραίος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 45 εκατοστά μήκος συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Έχει μικρά μάτια και αυτιά ενώ το τρίχωμα του είναι πυκνό και συνήθως μαύρο, γκρι ή καφέ χρώμα. Η ουρά δεν καλύπτεται από γούνα. Ο μέσος ενήλικας αρουραίος έχει βάρος 350γρ.
  Οι αρουραίοι είναι παμφάγοι με μία πλούσια γκάμα ειδών τροφής. Η διατροφή τους αποτελείται από δημητριακά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμα και σοκολάτα. Υπάρχουν λίγα τρόφιμα τα οποία αποφεύγουν όπως τεύτλα, σέλινο και τα ροδάκινα. Αν και είναι παμφάγοι, δεν είναι πρόθυμοι για κυνήγι. Οι αρουραίοι τρώνε συνήθως ότι βρουν μπροστά τους και θα επιτεθούν μόνο όταν πεθαίνουν από την πείνα. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο ένας αρουραίος να επιτεθεί ακόμη και σε ένα σκύλο ή μια γάτα όταν βρίσκεται σε αυτοάμυνα.
  Οι αρουραίοι είναι κοινωνικά ζώα και ζουν σε αποικίες. Μια αποικία αρουραίων μπορεί να αριθμεί εκατοντάδες μέλη. Προτιμούν υπόγεια λαγούμια από όπου εισέρχονται στα κτίρια προς αναζήτηση τροφής. Είναι νυκτόβιοι και σπάνια τους παρατηρούμε στην διάρκεια της ημέρας. Σε αντίθεση με ό, τι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει, δεν είναι επιθετικοί. Ωστόσο, όταν απειλούνται, γίνονται πραγματικοί μαχητές. Οι αρουραίοι αναπαράγονται γρήγορα. Μια γέννα θηλυκού αρουραίου μπορεί να φέρει μέχρι και 24 νεογνά. Η εγκυμοσύνη τους διαρκεί πολύ λίγο, μόλις 28 ημέρες. Ο Νορβηγικός αρουραίος μπορεί να πηδήξει μέχρι και 70 εκατοστά και μπορεί να κολυμπήσει σε μεγάλες αποστάσεις. Έχει επίσης ανεπτυγμένη όσφρησης και ακοή. Ωστόσο έχει αχρωματοψία και όχι καλή όραση.
  Οι αρουραίοι είναι νυκτόβια ζώα και σπάνια βγαίνουν έξω από τις φωλιές τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες εμφανείς ενδείξεις δραστηριοποίησης αρουραίου στο χώρο μας. Η πιο κοινή από αυτές είναι τα περιττώματα αρουραίων. Θα είναι συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένη θέση και μοιάζουν με μεγάλους μαύρους κόκκους ρυζιού. Επίσης μπορεί να εντοπιστούν ζημιές σε έπιπλα και άλλα αντικείμενα ύστερα από το ροκάνισμα των αρουραίων.
  Οι αρουραίοι μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες λόγω των παθογόνων που μεταφέρουν. Ο κατάλογος περιλαμβάνει σοβαρές ασθένειες όπως ο τύφος και ηλεπτοσπείρωση. Μολύνουν τα τρόφιμα και το νερό με το σάλιο, τα περιττώματα και τα ούρα.Οι αρουραίοι μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες λόγω των παθογόνων που μεταφέρουν. Ο κατάλογος περιλαμβάνει σοβαρές ασθένειες όπως ο τύφος και ηλεπτοσπείρωση. Μολύνουν τα τρόφιμα και το νερό με το σάλιο, τα περιττώματα και τα ούρα.
  Οι αρουραίοι μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στην παγκόσμια οικονομία. Μπορούν να προκαλέσουν δομικές βλάβες σε ένα κτίριο και ακόμη και πυρκαγιά με το μάσημα ενός καλωδίου. Οι αρουραίοι επίσης μπορούν να καταστρέψουν τόνους σιτηρών και γενικότερα δημητριακών όταν θα εισβάλουν μέσα στις αποθήκες.
  Υπάρχουν πολλοί τρόποι καταπολέμησης των τρωκτικών. Οι πιο συνηθισμένοι είναι η χρήση τρωκτικοκτόνων σκευασμάτων και οι διάφορες παγίδες. Τα τρωκτικοκτόνα είναι πολύ ισχυρά και μόνο μια μικρή ποσότητα αρκεί να εξοντώσει τα τρωκτικά. Επίσης η χρήση παγίδων πάνω στη διαδρομή που ακολουθούν τα τρωκτικά μπορεί να είναι αποτελεσματική. Παρόλα αυτά το έμπειρο μάτι ενός επαγγελματία θα σας γλυτώσει χρόνο και ίσως περισσότερες καταστροφές που μπορούν να κάνουν τα τρωκτικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να εντοπιστούν τα σημεία εισόδου των τρωκτικών και να σφραγιστούν με τα κατάλληλα υλικά.
  γιατι να μασ επιλεξετε

  Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

  Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

  Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

  Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

  Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

  Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

  Εξειδικευμένο Προσωπικό

  Διαθέτουμε τους πιο επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

  Υποστήριξη 24/7

  Οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.

  Scroll to Top

  Επικοινώνησε μαζί μας για να λάβεις προσφορά!