Ψαράκια

Απεντόμωση για ασημόψαρα (silverfish)

Τι είναι τα ψαράκια

Τα ψαράκια ανήκουν στην κατηγορία εντόμων θυσάνουρα, έχουν μήκος 13-20 χιλιοστά, χρώμα ασημί και έχουν δύο μακριές κεραίες στο κεφάλι και τρεις μικρές ουρές στο πίσω μέρος. Είναι νυκτόβια, δεν πετάνε και τρέφονται κυρίως με ζάχαρη και άμυλο (κόλλα, βιβλιοδεσίες, χαρτί, τρίχες, χαλιά, ταπετσαρίες, ακόμα και τις αποδερματώσεις του). Ζουν αναπτύσσονται και αναπαράγονται σε ζέστα και υγρά περιβάλλοντά.

Τι ελκύει τα ψαράκια στο σπίτι;

Tα ψαράκια προτιμούν υγρό και ζεστό περιβάλλον, παρόλα αυτά άνετα μπορούν να ζήσουν και σε ξηρό μέρος εάν υπάρχει τροφή και νερό να επιζήσουν. Η υψηλή υγρασία είναι συνήθως ένας παράγοντας που συμβάλλει στην προσβολή. Τα ψαράκια ευδοκιμούν σε περιοχές με 84% υγρασία του αέρα και 30 °C.

Πως να εξαφανίσω τα ψαράκια από την κατοικία;

Μπορεί να φαίνονται ανατριχιαστικά και επικίνδυνα, αλλά δεν είναι καθόλου. Δεν είναι δηλητηριώδης όπως επίσης και δεν μεταφέρουν ασθένειες στους ανθρώπους. Είναι επικίνδυνα ως προς τα βιβλία, τις φωτογραφίες και τις ταπετσαρίες που υπάρχουν μέσα στον χώρο που έχουν μολύνει.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόγραμμα.

Πώς αντιμετωπίζει η Entomecta τα ψαράκια;

Συνήθως για την απεντόμωση για ψαράκια απαιτείται μια μόνο επίσκεψη από τους τεχνικούς μας . Θα τοποθετήσουν σε διάφορα σημεία παγίδες με δόλωμα που προσελκύει τα ψαράκια. Τα έντομα που τρώνε το δόλωμα θα εξολοθρευτούν το πολύ σε 3 ημέρες.Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.

Ψαράκια

Τα ψαράκια έχουν μικρό σώμα σε σχήμα δακρύου δεν φέρουν φτερά και φτάνουν σε μήκος μέχρι τα 30 χιλιοστά. Το όνομά τους προέρχεται από το σχήμα του σώματος τους που μοιάζει με ψάρι ενώ έχουν μπλε-ασημί χρώμα.
Τα ψαράκια τρέφονται με πολυσακχαρίτες. Επίσης τα βιβλία, το δέρμα, ο καφές, το χαλί, η ζάχαρη, το χαρτί, οι φωτογραφίες, τα καλλυντικά και τα άμυλα περιλαμβάνονται στη διατροφή τους. Προσελκύονται από περιοχές με υγρασία και χώρους με στοιβαγμένα ρούχα.
Τα ψαράκια δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες για να εισέλθουν στο σπίτι σας. Αν και προτιμούν υγρό περιβάλλον, μπορούν να εξακολουθούν να ζουν στα ξηρά μέρη ειδικά εάν υπάρχει αφθονία τροφίμων. Είναι ένα κοσμοπολίτικο είδος, που ζει σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική και έχει εξαπλωθεί ακόμη και σε νησιά του Ειρηνικού. Η υψηλή υγρασία είναι συνήθως ένας παράγοντας που συμβάλλει στην προσβολή. Τα ψαράκια ευδοκιμούν σε περιοχές με 84% υγρασία του αέρα και 30 ° C. Ένας άλλος παράγοντας είναι άφθονες πηγές τροφής.
Τα ψαράκια είναι δύσκολο να ανιχνευθούν. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια προσβολή είναι να παρατηρήσετε ένα δείγμα αυτών των εντόμων. Ωστόσο, είναι νυκτόβια έντομα και τρέχουν να καλυφθούν με την πρώτη ένδειξη κινδύνου. Μια άλλη πιθανή ένδειξη για προσβολή από ψαράκια είναι ζημιά στα ρούχα, στις ταπετσαρίες και τα βιβλία.
Τα ψαράκια μπορεί να φαίνονται ανατριχιαστικά όμως μην ανησυχείτε. Δεν μεταδίδουν καμία από τις γνωστές ασθένειες και δεν είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο. Δεν είναι γνωστό αν δαγκώνουν τους ανθρώπους και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τσιμπήματα. Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι ζημιές σε βιβλία, φωτογραφίες και ταπετσαρίες.
Γενικά θα πρέπει να ασχολείστε με την υγιεινή των κατοικίδιων σας και να χρησιμοποιείται αντιπαρασιτικά προϊόντα ειδικά κατά τους θερμούς μήνες. Επίσης να αποφεύγετε την επαφή με γάτες που μόλις έχουν γεννήσει και να απομακρύνετε τα αδέσποτα ζώα από το χώρο σας.
Τα ψαράκια είναι από τα παλαιότερα είδη εντόμων στον πλανήτη Γη. Μάλιστα είναι αρχαιότερα και από τις κατσαρίδες. Τα πρώτα απολιθώματα τους που βρέθηκαν υπολογίζεται πως είναι 140 εκατομμύριων χρόνων.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε τους πιο επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.