Ψείρες πτηνών

Απεντόμωση για ψείρες πτηνών

Τι είναι οι ψείρες πτηνών;

Οι ψείρες πτηνών ή αλλιώς κόκκινες ψείρες είναι ένα μικρο κόκκινο ακάρι μεγέθους 0.5-0.7 mm. Τρέφονται με το αίμα πτηνών και είναι ορατά με γυμνό μάτι.Oι ψείρες πτηνών είναι ένα σύνηθες παράσιτο, καθώς η προσβολή από αυτές είναι αρκετά εύκολη στην κατοικία μας ιδίως όταν υπάρχουν πτηνά κατοικίδια.
Πρώτα από όλα, εάν έχετε πτηνά κατοικίδιων ζώων ή εάν μπαίνουν άγρια πουλιά στο σπίτι σας, μπορούν να φέρουν μαζί τους ψείρες πουλιών.
Έπειτα, κατοικίες που βρίσκονται κοντά σε φωλιές πουλιών είναι επιρρεπής στη μόλυνση από αυτές.
Τέλος, εάν το σπίτι σας έχει ρωγμές ή τρύπες από τις οποίες μπορούν να εισχωρήσουν τα πουλιά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εισβολές από ψείρες πτηνών.
Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά το σπίτι ή τους εξωτερικούς χώρους σας, αυτό μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής για ψείρες πτηνών. Για να αποτρέψετε μια πιθανή εισβολή από τις ψείρες πτηνών, είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα καθαρό και καλά συντηρημένο σπίτι και εξωτερικό χώρο και να λαμβάνετε μέτρα για να αποτρέψετε τα πουλιά από το να φωλιάσουν στο σπίτι ή κοντά σε αυτό.

Οι ψείρες πτηνών επηρεάζουν τους ανθρώπους;

Οι ψείρες των πτηνών (γνωστές ως κόκκινες ψείρες) προσβάλλουν συνήθως πουλιά, όχι ανθρώπους. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να δαγκώσουν τον άνθρωπο και να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Απεντόμωση - Απολύμανση Ψειρών πτηνών

Η απεντόμωση – απολύμανση από τις ψείρες πτηνών γίνεται κυρίως με τη χρήση εντομοκτόνων φιλικών προς το περιβάλλον και τα ζώα.

Η απεντόμωση γίνετε στον προσβεβλημένο χώρο και για τη 100% καταπολέμηση της ψείρας απαιτείται πάντα επανέλεγχος. 

  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας για να λάβεις προσφορά!