Ποντίκια

Μυοκτονία για ποντίκια

Τι προσελκύει τα ποντίκια

Τα ποντίκια έλκονται κυρίως από την τροφή και τα τρόφιμα που υπάρχουν στο σπίτι. Προσελκύονται από τροφές όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα φρούτα όπως επίσης και τα σκουπίδια.
Όπως όλα τα ζωντανά πλάσματα, έτσι και τα ποντίκια πάνε όπου είναι εύκολο να έχουν πρόσβαση στο νερό. Γι΄αυτό και συνήθως βρίσκονται σε σημεία, όπως σοτυς σωλήνες που έχουν διαρροή.
Τα ποντίκια προτιμούν υγρές και θερμές περιοχές. Σημεία όπως υπόγεια, σοφίτες και ρωγμές τοίχων είναι τα πιο πιθανά μέρη να τα συναντήσετε.

Επιπτώσεις ποντικιών στην υγεία

Τα ποντίκια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας καθώς μεταδίδουν αρκετές ασθένειες. Μερικές από τις ασθένειες που μεταδίδουν είναι η σαλμονέλα η ηπατίτιδα και άλλες πολλές. Επιπρόσθετα, αρκετές φορές μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι.

Τέλος, εκτός από απειλή προς την υγεία του ανθρώπου, μπορούν να προκαλέσουν ζημίες στην περιουσία σας, στα έπιπλα, τα καλώδια και γενικότερα σε όλη την κατοικία σας. 

Πρόληψη από τα ποντίκια

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ακίνητό σας δεν έχει ρωγμές ή ανοίγματα από όπου τα ποντίκια μπορούν να μπούνε. Έπειτα να κλείσετε τις ρωγμές και να σφραγίσετε τα ανοίγματα. Τέλος, κρατήστε τα τρόφιμα σας σε ασφαλή σημεία και μέσα σε δοχείο, και ελέγξτε τα ντουλάπια και τις γωνίες του σπιτιού για τυχών σημάδια παρουσίας ποντικιών.

Πρόληψη από τα ποντίκια

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ακίνητό σας δεν έχει ρωγμές ή ανοίγματα από όπου τα ποντίκια μπορούν να μπούνε.
Έπειτα, χρειάζεται να κλείσετε τις ρωγμές και να σφραγίσετε τα ανοίγματα.
Τέλος, να κρατήσετε τα τρόφιμα σας σε ασφαλή σημεία και μέσα σε δοχείο, και ελέγξτε τα ντουλάπια και τις γωνίες του σπιτιού για σημάδια παρουσίας ποντικιών. 

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόγραμμα.

Απολύμανση - μυοκτονία ποντίκια

Για να καταπολεμήσει κάποιος τα ποντίκια υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως τα τρωκτικοκτόνα και οι παγίδες ποντικιών.
Τα τρωκτικοκτόνα είναι αρκετά ισχυρά και μπορούν να εξοντώσουν τα ποντίκια άμεσα.
Για να έχετε άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, καλύτερα να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό καθώς γνωρίζει τις φωλιές των τρωκτικών και τις μεθόδους αντιμετώπισης τους σε κάθε περίπτωση. 

Πώς αντιμετωπίζει η Entomecta τα ποντίκια;

Συνήθως για τη μυοκτονία απαιτείται μία επίσκεψη από τους τεχνικούς μας. Θα σφραγίσουν όλα τα ανοίγματα που μπορεί να αποτελούν σημεία εισόδου των τρωκτικών, με ειδικά υλικά κατασκευασμένα για αυτού του είδους τις εφαρμογές. Επίσης θα τοποθετήσουν μηχανικές παγίδες σύλληψης ενώ εάν η προσβολή είναι μεγάλη και είναι απαραίτητη η άμεση εξόντωση των τρωκτικών θα κάνουν χρήση τρωκτικοκτόνων σκευασμάτων.Η μυοκτονία πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Μην κρατάτε οποιοδήποτε εκτεθειμένο τρόφιμο μέσα και έξω από το σπίτι σας.
  • Απομακρύνετε ποντικοφάρμακα και παγίδες που έχετε ήδη τοποθετήσει στο χώρο.
  • Απομακρύνετε τα σκουπίδια και ειδικά τα αποφάγια από το χώρο σας.

Ποντίκια

Υπάρχουν πολλά είδη ποντικιών αλλά το πιο συνηθισμένο είναι ο οικιακός ποντικός (Mus musculus). Το είδος αυτό φθάνει τα 10 εκατοστά σε μήκος χωρίς την ουρά και έχει σκούρο γκρι χρώμα. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τα ποντίκια με τους μικρούς αρουραίους. Μπορείτε να διακρίνετε τα ποντίκια από τη λεπτή ουρά τους, τα μεγάλα μάτια και τα μικρά πόδια και κεφάλι.
Σχεδόν όλα τα ποντίκια είναι φυτοφάγα. Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από φρούτα και δημητριακά ενώ έχουν μικρή ανάγκη από νερό.
Τα ποντίκια προτιμούν υγρές και θερμές περιοχές. Στη φύση ζουν στα χωράφια και σε δασικές εκτάσεις κάνοντας τρύπες στο έδαφος. Στις αστικές περιοχές τα ποντίκια βρίσκονται σε υπόγεια, ρωγμές στους τοίχους και στις σοφίτες.
Είναι εύκολο να ανιχνεύσει κανείς τα ποντίκια. Κάνουν έντονους θορύβους όταν ροκανίζουν ένα έπιπλο ή μασουλάνε την τροφή τους. Επίσης τα ποντίκια αφήνουν εδώ και εκεί περιττώματα που είναι άμεσα ορατά στο ανθρώπινο μάτι. Όταν βρίσκονται για αρκετό χρονικό διάστημα σε ένα μέρος, προκαλούν μία δυσάρεστη χαρακτηριστική οσμή.
Τα ποντίκια είναι ξενιστές για τους ψύλλους οι οποίοι με τη σειρά τους μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες. Τα ποντίκια μεταφέρουν επίσης ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση, ο τύφος ακόμη και βουβωνική πανώλη. Ωστόσο, ο βασικός κίνδυνος για την υγεία είναι τα μικρόβια που περιέχονται στα ούρα και τα περιττώματα τους που αφήνουν στο χώρο όπου βρίσκονται.
Βεβαιωθείτε ότι το ακίνητό σας δεν έχει ρωγμές ή ανοίγματα από όπου τα ποντίκια μπορούν να μπούνε. Κρατήστε τα τρόφιμα αποθηκευμένα σε ασφαλή σημεία και ελέγξτε τα ντουλάπια της κουζίνας τακτικά για τυχών σημάδια παρουσίας ποντικιών.
Τα ποντίκια πρέπει να μασουλάνε οτιδήποτε σχεδόν όλη την ώρα αφού τα δόντια τους ποτέ δεν σταματούν να μεγαλώνουν. Μασουλώντας τα καλώδια μπορεί να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα τα οποία να οδηγήσουν σε πυρκαγιά. Μια μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε ότι μέχρι και το 20% όλων των εγχώριων πυρκαγιών οφείλονταν σε δραστηριότητα των ποντικιών. Μπορούν επίσης να θέσουν σε κίνδυνο τη δομική ακεραιότητα του κτιρίου σας και να προκαλέσουν επικίνδυνη καταστροφή.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι καταπολέμησης των τρωκτικών. Οι πιο συνηθισμένοι είναι η χρήση τρωκτικοκτόνων σκευασμάτων και οι διάφορες παγίδες. Τα τρωκτικοκτόνα είναι πολύ ισχυρά και μόνο μια μικρή ποσότητα αρκεί να εξοντώσει τα τρωκτικά. Επίσης η χρήση παγίδων πάνω στη διαδρομή που ακολουθούν τα τρωκτικά μπορεί να είναι αποτελεσματική. Παρόλα αυτά το έμπειρο μάτι ενός επαγγελματία θα σας γλυτώσει χρόνο και ίσως περισσότερες καταστροφές που μπορούν να κάνουν τα τρωκτικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να εντοπιστούν τα σημεία εισόδου των τρωκτικών και να σφραγιστούν με τα κατάλληλα υλικά.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε τους πιο επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζετε μας καλείται να σας δώσουμε λύση.