Σκουλήκια υγρασίας

Απεντόμωση για σκουλήκια υγρασίας

Tι είναι τα σκουλήκια υγρασίας ή αλλιώς μαύρα σκουλήκια ;

Tα σκουλήκια υγρασίας ή αλλιώς μαύρα σκουλήκια ανήκουν στην κλάση διπλόποδα και συχνά εμφανίζονται στα σπίτια μας, έπειτα από μια δυνατή βροχή. Το πιο συχνό σημείο που συγκεντρώνονται είναι οι βεράντες, οι αυλές και τα μπαλκόνια. Συνήθως εμφανίζονται το φθινόπωρο και την άνοιξη και θα τα βρείτε να ζουν σε κορμούς δέντρων, βράχους, στοίβες φύλλων, στρώματα κήπου και άλλα υγρά και βροχερά μέρη.

Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία μας;

Τα μαύρα σκουλήκια ή σκουλήκια υγρασίας έως σήμερα είναι ακίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου παρόλα αυτά η αποκρουστική μορφή τους και η σκέψη ότι κατοικούν στο σπίτι μας, μας κάνει να φοβόμαστε και να τα θεωρούμε επικίνδυνα.

Προληπτική αντιμετώπιση για σκουλήκια στο σπίτι

Για να προλάβετε μια πιθανή εισβολή από σκουλήκια υγρασίας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στην κατοικία σας είναι ο συχνός καθαρισμός με απολυμαντικά και καθαριστικά προϊόντα, όπως και ο προληπτικός ψεκασμός. Επιπρόσθετα, φροντίστε σε περιόδους βροχής και υγρασίας να ρίχνετε μία ματιά για σημάδια από προνύμφες και σκουλήκια στα φρέσκα τρόφιμα που αγοράζετε.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόγραμμα.

Πως να τα αντιμετωπίσετε τα σκουλήκια υγρασίας;

Για να μπορέσετε να περιορίσετε την εξάπλωση των σκουληκιών στην κατοικία σας, μαζέψτε τα με μια δυνατή αναρροφητική σκούπα ή προσπαθήστε να τα βγάλετε έξω από το σπίτι με κάποιο αντικείμενο. Θα πρέπει να ακολουθήσει ψεκασμός των σημείων που βρέθηκαν τα σκουλήκια καθώς ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται ραγδαία.

Η οριστική εξαφάνιση τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και συχνά χρειάζονται πολλές εφαρμογές απεντόμωσης από τους ειδικούς της Entomecta. Η εταιρεία μας κάνει χρήση ειδικών εντομοκτόνων που περιορίζουν την εξάπλωση των σκουληκιών της υγρασίας.Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων. 

  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.

Σκουλήκια υγρασίας

Τα σκουλήκια υγρασίας ανήκουν στην κλάση διπλόποδα έχουν καφετί χρώμα και μήκος από 2,5 με 4 εκατοστά.
Τα σκουλήκια υγρασίας βρίσκονται κυρίως κάτω από σάπια φύλλα, σωρούς νεκρών ξύλων, κάτω από σωρούς με χόρτο αποκοπής και στα επιφανειακά στρώματα του χωμάτινου εδάφους. Ευδοκιμούν κυρίως σε χώρους όπου το χώμα παραμένει υγρό και τρώνε τα νεκρά φύλλα και τα σάπια ξύλα που βρίσκουν.
Το φθινόπωρο τα σκουλήκια μεταναστεύουν συχνά. Κινούνται έξω από το φυσικό τους ενδιαίτημα που είναι το χώμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή μπορεί να προσπαθούν να ετοιμαστούνε για το χειμώνα. Ωστόσο τα σκουλήκια επίσης μεταναστεύουν μετά από μια δυνατή βροχή και όταν έχει πλημμυρίσει η περιοχή που κινούνται. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστευτικών ρευμάτων τα σκουλήκια συχνά βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια. Όταν έρχονται σε ένα σπίτι, τα σκουλήκια συγκεντρώνονται στις βεράντες και στις αυλές. Επίσης ανεβαίνουν πάνω στους τοίχους και μετά είναι αναπόφευκτο να εισέλθουν στο σπίτι.
Είναι εύκολο κανείς να παρατηρήσει τα σκουλήκια όταν θα κάνουν επιδρομή προς το σπίτι του.
Στη χώρα μας ευτυχώς δεν παρατηρήθηκαν ακόμη σκουλήκια που προκαλούν βλάβες στην υγεία των ανθρώπων.
Δεν υπάρχουν πολλές ενέργειες πρόληψης που μπορούν να γίνουν, μιας και τα σκουλήκια βρίσκονται στο χώμα γύρω από το σπίτι σας και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την έκταση του σπιτιού.
Όταν παρατηρήσετε τα σκουλήκια στην ιδιοκτησία σας μπορείτε να τα μαζέψετε με μία δυνατή αναρροφητική συσκευή ώστε να περιορίσετε το πρόβλημα. Παρόλα αυτά όταν ο πληθυσμός τους θα αρχίσει πάλι να αυξάνει θα πρέπει να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό . Η εταιρεία μας κάνει χρήση ειδικών εντομοκτόνων που περιορίζουν την εξάπλωση των σκουληκιών της υγρασίας.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε τους πιο επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας για να λάβεις προσφορά!