Σαράκι

Απεντόμωση για σαράκι

Τι είναι το σαράκι;

To σαράκι είναι ένα ξυλοφάγο έντομο το οποίο ανήκει στην οικογένεια των κολεόπτερων (σκαθάρια). Προσβάλει ζωντανά, άρρωστα, καμένα, ταλαιπωρημένα από ξηρασία ή νεκρά δέντρα, καθώς επίσης και ξύλα που έχουν υποστεί πλήρη επεξεργασία.

Πώς να καταλάβω αν τα έπιπλα έχουν προσβληθεί απο τα σαράκια;

Εάν τα έπιπλα σου έχουν προσβληθεί από σαράκι ξύλου, θα το καταλάβετε αρκετά εύκολα!

Πρώτα από όλα, η εμφάνιση του ξύλου δεν θα είναι η ίδια όπως πριν, θα παρατηρήσετε μικρές τρύπες και σήραγγες στο ξύλο, λεπτή σκόνη (σαν πούδρα)που πέφτει από τις τρύπες εισόδου και συσσωρεύεται σε μικρούς σωρούς, όπως επίσης και ο ήχος τριξίματος που προέρθετε από το σαράκι που “τρώει” το ξύλο. Τέλος, από την περίοδο του Μαΐου έως του Οκτωβρίου μπορεί να δείτε και νέκρα ή ζωντανά έντομα πάνω στα έπιπλα σας. 

Πως το αντιμετωπίζουμε;

Στην αγορά κυκλοφορούν διαφορα φάρμακα τα οποία καταπολεμούν τα σαράκια ξύλου. Εάν όμως η εισβολή έχει εισχωρήσει αρκετά στα έπιπλα και τα σαράκια επιμένουν, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Εάν δε λάβετε άμεσα μέτρα τα σαράκια μπορεί να καταστρέψουν σε μεγάλο βαθμό τα έπιπλα σας.

Οι έμπειροι ειδικευμένοι ειδικοί της Entomecta με εντομοκτόνα θα περιορίσουν την εξάπλωσή τους και με επάλειψη μιας πάστας στην επιφάνεια των επίπλων θα προκαλέσουμε ασφυξία στα έντομα.
Άλλη μέθοδος καταπολέμησης των σαρακιών, είναι η θερμική απεντόμωση που δίνει μόνιμα αποτελέσματα. Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Πως το αντιμετωπίζουμε;

Στην αγορά κυκλοφορούν διαφορα φάρμακα τα οποία καταπολεμούν τα σαράκια ξύλου. Εάν όμως η εισβολή έχει εισχωρήσει αρκετά στα έπιπλα και τα σαράκια επιμένουν, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Εάν δεν λάβετε άμεσα μέτρα τα σαράκια μπορεί να καταστρέψουν σε μεγάλο βαθμό τα έπιπλα σας. Οι έμπειροι ειδικευμένοι ειδικοί της Entomecta με εντομοκτόνα θα περιορίσουν την εξάπλωση τους και με επάλειψη μιας πάστας στην επιφάνεια των επίπλων θα προκαλέσουμε ασφυξία στα έντομα. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους καταπολέμησης των σαρακιών, χρησιμοποιούμε θερμικές μεθόδους απεντόμωσης για την εξάλειψη τους και τα ακριβή και μόνιμα αποτελέσματα της απεντόμωσης τους.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόγραμμα.

  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.

Σαράκι

Ο όρος «σαράκι» αναφέρεται σε μια οικογένεια από ξυλοφάγα σκαθάρια των οποίων οι προνύμφες τρέφονται από το ξύλο. Όταν οι άνθρωποι λένε «σαράκι», συνήθως αναφέρονται σε αυτή τη μορφή κάμπιας (σκουλίκι)των σκαθαριών. Τα ενήλικα σκαθάρια μπορεί να φτάσουν σε μήκος περίπου 60 χιλιοστά.

Σαράκι των επίπλων (Anobiumpunctatum) 
Το πιο κοινό ξυλοφάγο στη χώρα μας είναι το Anobiumpunctatum. Το μήκος του να μπορεί να φτάσει μόνο τα 4 χιλιοστά. Περνάνε 3-5 χρόνια σε μορφή κάμπιας. Αντίθετα με τα άλλα ξυλοφάγα έντομα, οι επιθέσεις του Anobium επικεντρώνονται μόνο σε καλά ωριμασμένο ξύλο με το φλοιό να έχει αφαιρεθεί. Αυτό βάζει τα ξύλινα έπιπλα των νοικοκυριών σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.

Υπάρχουν πολλά σημάδια προσβολής από σαράκι: Μερικές προνύμφες κάνουν ένα χαρακτηριστικό θόρυβο ενώ τρέφονται, σαν να ξύνουν κάτι. Επίσης τα κόπρανά τους μοιάζουν σαν λευκή και λεπτή σκόνη και μυρίζουν όπως το ξύλο, κάτι τελείως φυσιολογικό μιας και τρέφονται αποκλειστικά με αυτό. Οι οπές εξόδου στα έπιπλα είναι άλλη μια ένδειξη παρουσίας σαρακιού. Έχουν διάμετρο περίπου 2 χιλιοστά και ακανόνιστο κυκλικό σχήμα.
Μόνο ένας έμπειρος τεχνικός είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια προσβολή από σαράκι. Με ειδικά για το σαράκι εντομοκτόνα θα περιορίσουμε την εξάπλωσή τους και με επάλειψη μιας πάστας στην επιφάνεια των επίπλων θα προκαλέσουμε ασφυξία στα έντομα. Η εταιρεία μας εξελίσσοντας συνεχώς τις υπηρεσίες τις, κάνει χρήση και της θερμικής μεθόδου απεντόμωσης για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων με εξαιρετικά αποτελέσματα.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε τους πιο επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.