Τερμίτες

Απεντόμωση για τερμίτες

Τι επιπτώσεις προκαλούν οι τερμίτες;

Οι τερμίτες μπορούν να προκαλέσουν διάφορες επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στην περιουσία μας.
Τρέφονται με ξύλο και άλλα υλικά δόμησης, προκαλώντας ζημιά στη δομή των κτιρίων, των επίπλων και άλλων προϊόντων ξύλου. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι τερμίτες μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για την υγεία, όπως αλλεργικές αντιδράσεις ή συμπτώματα άσθματος, μέσω της απελευθέρωσης σφαιριδίων κοπράνων ή της αποβολής δέρματος.

Τι προσελκύει τους τερμίτες στο σπίτι;

  Οι τερμίτες έλκονται από σπίτια για διάφορους λόγους, όπως:

 • Υγρασία: Οι τερμίτες χρειάζονται υγρασία για να επιβιώσουν και έλκονται από υγρά ή υγρά περιβάλλοντα. Οι διαρροές νερού, η συμπύκνωση και η κακή αποστράγγιση μπορούν να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των τερμιτών.
 • Ξύλο: Οι τερμίτες τρέφονται με ξύλο και έλκονται από σπίτια με ξύλο στη δομή, όπως το πλαίσιο, η επένδυση και το κατάστρωμα. Μπορούν επίσης να μολύνουν έπιπλα και άλλα προϊόντα ξύλου μέσα στο σπίτι.
 • Ζεστασιά: Οι τερμίτες έλκονται από ζεστά περιβάλλοντα. Μπορεί να είναι πιο ενεργά σε σπίτια με υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως την άνοιξη και το καλοκαίρι.
 • Ρωγμές και ανοίγματα: Οι τερμίτες μπορούν να εισέλθουν σε ένα σπίτι μέσα από μικρές ρωγμές και ανοίγματα στο θεμέλιο, τους τοίχους ή την οροφή. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν γραμμές κοινής ωφέλειας ή υδραυλικά για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι.

Πως να απαλλαγώ από τους τερμίτες;

Για να απαλλαγείτε από τους τερμίτες ,πρώτα από όλα, θα πρέπει να περιορίσετε τις πηγές υγρασίας και τις διαρροές από σωλήνες στο σπίτι σας. Έπειτα, σφραγίστε τυχόν ρωγμές ή ρωγμές στα θεμέλια ή τους τοίχους του κτιρίου για να αποτρέψετε την είσοδο τερμιτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δολώματα τερμιτών ή υγρά τερμιτοκτόνα για να σκοτώσετε τους τερμίτες και να αποτρέψετε περαιτέρω προσβολή.

Σε περίπτωση που οι τερμίτες επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, καλέστε αμέσως τους ειδικούς της Entomecta για να πραγματοποιήσουν έλεγχο, απεντόμωση και συντήρηση του χώρου σας από τους τερμίτες.Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
 • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
 • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
 • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
 • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
 • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
 • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.

Scroll to Top

Επικοινώνησε μαζί μας για να λάβεις προσφορά!