Αράχνες

Απεντόμωση για αράχνες

Γιατί έχω αράχνες στο σπίτι;

Δεν υπάρχουν αιτίες προσβολής από μια αράχνη στην κατοικία μας. Βρίσκονται παντού, συνεπώς και μπορούν να εισχωρήσουν και εύκολα σε κάποιον χώρο. Παρόλα αυτά, προτιμούν να βρίσκονται σε ξηρά, ζεστά μέρη, όπως σε κουτιά, γωνίες και κουφώματα.

Είναι επικίνδυνες οι αράχνες;

Αν και αποκρουστικές οι αράχνες που υπάρχουν στη χώρα μας, δεν είναι δηλητηριώδεις. Συνεπώς, δεν είναι και επικίνδυνες για την υγεία μας.

Πώς να προστατευτώ από αυτές;

Oι αράχνες τρέφονται κυρίως με άλλα έντομα, γι’ αυτό εάν υπάρχουν άλλα έντομα στο σπίτι σας καλό είναι να τα περιορίσετε. Μόλις ο χώρος καθαριστεί, οι αράχνες θα αναζητήσουν αλλού τροφή.

Απεντόμωση αραχνών

Σε πολλές περιπτώσεις οι αράχνες συνεχίζουν να υπάρχουν στο χώρο και δε φεύγουν εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλέστε έναν ειδικό της Entomecta για να απολυμάνει και να απεντομώσει το χώρο από αυτές.

Απεντόμωση αραχνών

Σε πολλές περιπτώσεις οι αράχνες συνεχίζουν να υπάρχουν στον χώρο και δεν φεύγουν εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλέστε έναν ειδικό της Entomecta για να απολυμάνει και να απεντομώσει τον χώρο από αυτές.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόγραμμα.

Πώς αντιμετωπίζει η Entomecta τις αράχνες;

Συνήθως για την απεντόμωση αραχνών απαιτείται μια μόνο επίσκεψη από τους τεχνικούς μας. Θα εφαρμόσουν με ψεκασμό ένα μείγμα εντομοκτόνων που έχει και προνυμφοκτόνο δράση έτσι ώστε να εξοντωθούν όλα τα στάδια των εντόμων. Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικού τζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.

Αράχνες

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αράχνες είναι «έντομα». Στην πραγματικότητα, ανήκουν σε μια διαφορετική κλάση, των αραχνοειδών. Οι αράχνες είναι πιο στενά συνδεδεμένες με τα τσιμπούρια και τους σκορπιούς παρά με τις κατσαρίδες και τις σφήκες.
Σε αντίθεση με τα έντομα, οι αράχνες δεν μπορούν να πετάξουν. Οι αράχνες διακρίνονται εύκολα από τα έντομα από το γεγονός ότι έχουν οκτώ πόδια. Σχεδόν όλα τα είδη αράχνης παράγουν μετάξι της αράχνης μέσω ακροφυσίων στο πίσω μέρος του σώματός τους.
Σε αντίθεση με τα έντομα, οι αράχνες δεν έχουν κεραίες.
Οι αράχνες δεν είναι έντομα και ανήκουν σε διαφορετική κλάση από τα έντομα και είναι αυτή των αραχνοειδών. Είναι συγγενικό είδος με τα τσιμπούρια και όχι με τις κατσαρίδες. Είναι εύκολο να τις διακρίνουμε επειδή έχουν οχτώ πόδια και δεν έχουν κεραίες όπως τα έντομα.
Οι αράχνες τρέφονται κυρίως με έντομα. Η διατροφή των μεγαλύτερων ειδών μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πουλιά, τρωκτικά, σαύρες και άλλα αράχνες. Συλλαμβάνουν τη λεία τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η πιο κοινή μέθοδος είναι με τη χρήση ιστών. Οι αράχνες κάνουν ιστούς που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν από τα ιπτάμενα έντομα. Μερικές αράχνες προτιμούν να κυνηγούν στο έδαφος. Δεν κατασκευάσουν δίχτυα αλλά συλλαμβάνουν το θήραμά τους με τα δόντια τους. Το δηλητήριο που οι περισσότερες αράχνες παράγουν είναι μία ουσία που σκοτώνει ή ακινητοποιεί τα έντομα.
Οι αράχνες είναι γύρω μας ανά πάσα στιγμή. Αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ο πληθυσμός τους θα ανθήσει. Τα αραχνοειδή προτιμούν να βρίσκονται σε ξηρά, ζεστά μέρη, όπως κουτιά, γωνίες και κουφώματα. Εκεί κάνουν τους ιστούς για το κυνήγι άλλων εντόμων. Η αύξηση του πληθυσμού τους μπορεί να σχετίζεται με την παρουσία άλλων εντόμων στο χώρο.
Είναι πολύ εύκολο να διακρίνουμε τις αράχνες σε ένα χώρο γιατί δημιουργούν τους χαρακτηριστικούς ιστούς τους.
Στην Ελλάδα δεν παρατηρήθηκαν είδη αραχνών που να είναι δηλητηριώδη. Συνεπώς δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.
Η καλύτερη μέθοδος πρόληψης κατά των αραχνών είναι να περιορίσουμε τις πηγές τροφής τους που αποτελούνται από άλλα έντομα. Έτσι εάν σε ένα μέρος δεν υπάρχουν μυρμήγκια, κατσαρίδες και άλλα έντομα τότε οι αράχνες θα αναζητήσουν αλλού την τροφή τους.
Τα αραχνοειδή είναι εξαιρετικά επωφελή για την ισορροπία της φύσης. Οι αράχνες διατηρούν τον πληθυσμό των μυγών υπό έλεγχο. Αυτό εμποδίζει την μαζική εξάπλωση των ασθενειών. Επίσης έχουν σαν λείακατσαρίδες, σφήκες, μικρές σαύρες και ακόμη και τρωκτικά. Έτσι περιορίζουν τον πληθυσμό των παρασίτων ακόμη και σε αστικά περιβάλλοντα. Τα τελευταία χρόνια το μετάξι της αράχνης έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές βιομηχανίες. Είναι ελαφρύ, ευέλικτο και ανθεκτικό. Χρησιμοποιείται επίσης στο πεδίο της ιατρικής. Οι αράχνες είναι επίσης μέρος της κουζίνας πολλών σύγχρονων πολιτισμών. Οι τηγανητές ταραντούλες θεωρούνται λιχουδιά στο Βιετνάμ.
γιατι να μασ επιλεξετε

Η ασπίδα της δημόσιας υγείας.

Προστατεύουμε το σπίτι ή την επιχείρηση σας δημιουργώντας ασπίδα κατά των εντόμων, των τρωκτικών και όλων των παρασίτων.

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Με συνέπεια & επαγγελματισμό βρισκόμαστε στην ώρα μας στο χώρο σας.

Εγγυημένες Εφαρμογές Εντομοκτόνων

Ύστερα από τη συνεργασία μαζί μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διαθέτουμε τους πιο επαγγελματίες συνεργάτες, ευγενικούς και γνώστες του αντικειμένου.

Υποστήριξη 24/7

Οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται μας καλείται να σας δώσουμε λύση.